1. ANVÄNDARAVTAL

1.1. rwGuard
Det här är användaravtalet för rwGuard. När vi pratar om "rwGuard", "rwGuard.se" "vi", "vår", "våra" och "oss" i villkoren menar vi rwGuard.

1.2. Användning av kakor (cookies)
En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator. Det finns olika typer av kakor. En permanent kaka ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakor försvinner när du stänger din webbläsare. Hemsidan rwGuard.se använder sig av både sessionskakor (för att hålla koll på vilket konto användaren är inloggad på) och permanenta kakor (för att hantera automatiskt inloggning).

1.3. Avstängning
Vid missbruk av tjänsten så kan vi välja att stänga av ett konto. Alla enheter kopplade till det kontot kommer då att sluta fungera. Återstående tid av eventuell tjänster anses förbrukad vid en avstängning och inga avgifter återbetalas. När ett konto stängs av så tas det även bort enligt punkt 3.3.
Vad som anses vara ett missbruk avgörs av rwGuard.

1.4. Ändringar av villkoren
Villkoren kan komma att förändras. Fullständiga villkor går alltid att läsa här, https://www.rwguard.se/license/. Vid förändrade villkor så godkänner man dem nya villkoren om man fortsätter att använda sidan och tjänsterna som erbjuds.


2. KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

2.1. Köpinformation
När du handlar via internet gäller konsument- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du genomför köp på distans.
Samtliga priser är inklusive 25% moms och angivna i svenska kronor (SEK) om inte annat anges.

2.2. Orderbekräftelse
Beställer du en tjänst, som t.ex. en prenumeration, så kan du vid köpet välja om du ska få en orderbekräftelse skickad till din e-postadress eller inte.

2.3. Betalning
Vi använder oss av Swish.

2.4. Leverans
Vid beställning av en tjänst, som t.ex. en prenumeration, aktiveras den omedelbart på ditt konto.

2.5. Ångerrätt och retur
Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som privatkund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Ångerfristen för tjänster som t.ex. prenumerationer börjar löpa från dagen då du beställde tjänsten. Avgifter för redan förbrukade dagar av tjänsten återbetalas ej.

2.6. Återbetalningar
Återbetalningar sker via Swish.

2.7. Tjänsternas längd
Vid köp av en tjänst, som t.ex. en prenumeration, så gäller den för så många månader som man har valt vid beställningen. Man behöver inte säga upp tjänsten själv utan vill man förnya den så kan man göra det 14 dagar innan tjänsten går ut, annars går den ut automatiskt.


3. PERSONUPPGIFTER OCH DATALAGRING

3.1. Lagrade personuppgifter
Personuppgifter som lagras är mobilnummer, epostadress (om en sådan har lagts till) och IP-adressen som användes vid inloggning. Uppgifterna förs inte vidare till någon tredje part.

3.2. Tidsgräns för lagring av personuppgifter
Personuppgifterna lagras så länge som kontot inte har blivit borttaget.

3.3. Borttagning av konto
Vid borttagning av kontot så blir alla personuppgifter borttagna och enheterna som är kopplade till kontot kommer att nollställas.

Viss data som lagras i backuper kan finnas kvar upp till 5 dagar efter att kontot har tagits bort, men är inte tillgänglig på sidan under denna tid. Ett borttaget konto kan inte återställas.

Återstående tid av eventuell tjänster anses förbrukad om kontot tas bort. Inga pengar kommer då att betalas tillbaka.

Vill du ta bort ditt konto så kan du kontakta oss.

5. TJÄNSTENS PÅLITLIGHET

5.1. Enheter
Då enheterna är uppbyggda med komponenter som tillverkas utanför vår kontroll så kan ej pålitligheten kring någon funktion alls, som t.ex. (men ej begränsat till) korrekta temperaturer, garanteras.
Du rekommenderas att dagligen kontrollera alla enheters sensorer så att dom fungerar tillfredsställande och även kontrollera att enheterna har kontakt med servern genom statusen för enheterna på hemsidan.

5.2. Tjänster
Inte heller tjänster, som t.ex. (men ej begränsat till) larmutskick, kan garanteras då tredjepartstjänster används för både drift av server och utskick av e-postmeddelanden och SMS.

5.3. Ansvar vid fel
Skulle något fel ske, antingen pga fel i enheten, avbrott i tjänsten eller något annat, så är vi ej ansvariga för eventuella skador som har orsakats pga dessa. Är det ett konstaterat fel på en enhet så lagas eller byts den ut om det inte har gått mer än 365 dagar sen beställningen. Är det ett konstaterat fel på tjänsten som har orsakat ett avbrott så förlängs prenumerationen med motsvarande antal dagar utan extra kostnad.
Avgifter återbetalas ej.


6. FORCE MAJEURE

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.


7. INFORMATION OM FÖRETAGET

Betalningsmottagare på Swish är Romanware.
Kontakt: https://www.rwguard.se/contact/.
Företaget innehar F-skatt.


8. MER INFORMATION

Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm.
http://www.konsumentverket.se/
http://www.arn.se/